Tidens tendenser: smukke dameure

Længe har omdrejningspunktet været finger- og øreringe, halskæder eller armbånd til kvinder. Men efterhånden har urene endelig fundet sine veje ind – og ikke kun til praktisk brug, men også til smukke smykker. Det vil sige, at tiden endelig er til, at finde de rette dameure til smykkeskrinet.

Guide til millimeter størrelser

Ligesom med meget andet, kommer ure også i forskellige varianter. Hertil også i mange størrelser. De traditionelle dameure har typisk en størrelse, der strækker sig fra 32 til 42mm. Det kan være svært at se for sig. Det kan derfor være en god ide at besøge en fysisk forhandler eller smykkebutik, så du kan få en ide om, hvad det cirka svarer til. Herefter kan du sagtens gå online og lade dig inspirere af de mange forskellige designs. Endda uden at risikere, det bliver for småt eller for voldsomt.

Urskivens mange udtryk

Meget af det bærende ved et ur er selve skivens design og findes i forskellige farver og former – cirkler, ovaler, firkanter med mere. Hertil kommer selve tallene, der også varierer. Hvorvidt de skal være traditionelle, som de ser ud i matematik, om de skal være romertal, streger eller sten er derfor en væsentlig del af beslutningen. I visse tilfælde findes helt bare skiver, hvortil der kun er viserne til at guide. Udover selve klokkeslættet, kan nogle ure også fortælle den pågældende dato med det, der i ur-entusiasternes kredse kaldes for noget så ukompliceret som datovisning.

Kæder, lænker og/eller remme

Hvis du først har forelsket dig i en specifik urskive, men ikke helt ved med den tilhørende rem eller lænke, så fortvivl ikke. Det er muligt at tilkøbe andre slags, så du kan udskifte, eller blot variere, hvis du godt kan lide det originale look. Du skal blot være opmærksom på, at de pågældende tilbud passer til urkassens indhug. Det vil ofte fremgå i urets beskrivelse – ellers kan forhandleren uden tvivl hjælpe dig i den fysiske butik. På den måde bliver det samme ur aldrig rigtigt kedeligt, fordi det ofte er muligt at skifte udtryk gennem rem og lænke.

Det praktiske smykke

At eje et ur, er ikke ligefrem det værste, man kan. Det er ikke længere blot et praktisk anliggende, men faktisk også et smukt smykke, som ikke engang behøver at være dyrt, for at være godt. Der findes nemlig kvalitetsure til ganske plausible priser – så følg med tiden og find dit yndlings ur.