Derfor skal du købe mere tøj i høj kvalitet

I en verden, hvor vi alle gerne vil have tøj på kroppen, så er det nemmest at vælge den billigste løsning. Men billige løsninger er ofte også i ringere kvalitet. Det betyder, at man med tiden får slidt sig igennem mere tøj, end man egentlig behøver, og hvad der er godt for naturen. Hvis man køber tøj i høj kvalitet, så kan man være sikker på, at man ejer noget tøj, der holder resten af ens liv. Eller i hvert fald indtil tøjet er blevet slidt op.

 

Bæredygtighed er også slitage

Rigtig mange mener, at bæredygtighed handler om produktion, og om hvordan vi kommer af med vores ting igen. Vi vil gerne have bæredygtige produktioner, så vi kan sige, at produkterne kommer et godt sted fra. Vi arbejder en masse på at kunne komme af med produkter på den mest bæredygtige måde. Men hvad med produkterne imellem disse to perioder?

 

Mange tænker ikke over det, men en form for bæredygtighed er også at slide sine ting op. Hvis man gør det, i stedet for bare at smide de ting ud, som egentlig stadig kan bruges, så giver vi også kloden et bedre udgangspunkt.

 

Tøj, som er i ringere kvalitet, bliver også slidt op hurtigere. Det betyder, at man skal købe mere tøj gennem sit liv. Hvilket der, sådan set, slet ikke er nogen grund til. O’TAY producerer nogle rigtig fine cashmere bluser, som samtidig også er i rigtig høj kvalitet. Hvis man køber en af disse bluser frem for en i dårligere kvalitet, så er der ingen tvivl om, at cashmere blusen bliver din nye yndlingsbluse.

 

Tøj man har lyst til at bruge

Når tøj er i dårlig kvalitet, så mister man helt lysten til egentlig at bruge det. Samtidig findes der heller ikke noget værre end at købe en masse tøj, som man ikke rigtig får brugt eller måske aldrig får klippet mærket af.

Man kan være sikker på, at hvis man investerer penge i tøj med rigtig høj kvalitet, så får man virkelig også lyst til at bruge det.

 

Ikke kun fordi, at det ellers ville være spild af penge, men også fordi tøj i høj kvalitet også bare føles mere rart. Materialerne er bløde og føles dejlige på huden. Også efter tøjet har været i vaskemaskinen. Så køb tøj i højere kvalitet – du vil ikke fortryde det.