Få en god basisgarderobe der matcher dig

Selvom vi kvinder ofte har en kæmpe garderoben, havner vi alligevel ofte i tøjkriser. Følelsen af, at intet passer sammen og at det perfekte outfit ikke findes i ens udvalg, er noget de fleste kan genkende.

En god måde at undgå kaoset om morgenen, er at have en god basisgarderobe, som vil være fundamentet for alle dine outfits. Ens basisgarderobe vil ikke være ens for alle. Den skal passe til din stil, din krop og dit liv. 

Klik her og lad dig inspirere af en masse lækkert basistøj i mange forskellige farver, der samtidig er fremstillet i økologisk bomuld. Godt basistøj, er tøj der kan bruges hver for sig eller kombineres på kryds og tværs. Det er perfekt til hverdag, og vil desuden ikke gå af mode næste sæson. 

Tjek garderoben og del den op i kategorier

Første skridt er at tjekke din nuværende garderobe igennem og inddele den i kategorier. T-shirts, jeans, basistoppe, langærmede bluser osv. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvad du egentlig har mangel på og skal have suppleret op med. 

Farver og personlig stil

Din basisgarderobe skal naturligvis passe til din stil og resten af din gaderobe. Går du aldrig i hvidt, er der ingen grund til at købe en masse hvidt basistøj. Tænk dog gerne over, at farverne ikke er nogen du vil blive hurtigt trætte af. Derfor er det ofte en fordel at gå efter mere neutrale farver, der er nemt at matche op med. 

Tøj der passer til din kropstype

Ligesom med farver, er det også vigtigt at basistøjet passer til din kropstype og at du føler dig komfortabel i det. Er du mest til højtaljede bukser, så gå efter det når du skal finde bukser. Du bør også tage højde for dine kropspunkter, som ofte kan være afgørende for, at du føler tøjet passer til dig. Eksempelvis er v-hals bedre end rullekrave, hvis du har en kort hals. 

Din hverdag

Din grundgarderobe bør også afspejle dit hverdagsliv. Nederdel, stramme skjorter og blazer er ikke særlig velegnet, hvis du altid cykler mange kilometer på arbejde. Hvis du tænker over at tøjet også skal passe til din hverdag, vil du undgå at havne i tøjkriserne om morgenen. Du vil nemlig ofte fravælge tøjet, hvis ikke det passer ind i hverdagen.