Det skal du gå efter, når du vælger vin

En ting er sikker og det er, at den vin du vælger, altid skal være en vin du godt kan lide. Etiketten til den rigtige vin, og til det rigtige mad, er ikke altid så vigtigt, for det er jo ikke sikkert, at du kan lide den vin, der lige præcis passer. Den passende vin, er derfor den vin du godt kan lide, det kan eksempelvis være en Valpolicella ripasso vin eller noget helt andet?

En af de vigtigste spilleregler, når det handler om at finde en vin du kan lide er, at sikre at der er god harmoni mellem vinen, og den mad du skal spise. I udvælgelsen af en ny vin, er det derfor vigtigt at prøve sig lidt frem.

Prøv flere forskellige vine på samme tid

Har du flere gange prøvet at drikke et glas vin og føle, at her sidder du med den vin, der er absolut den bedste du nogensinde har smagt. Men den næste gang du prøver nøjagtig samme vin, har tænkt at den er helt og aldeles forkert?

Hvordan og hvad du serverer en vin sammen med, har utrolig stor betydning for, hvordan din oplevelse af vinen bliver. Om du nyder et glas af den samme vin til vildt eller fjerkræ, er derfor ikke helt ligegyldig.

Husk at det der er med til at kendetegne en vin, er vinens harmoni, både når det kommer til vinens syreindhold, styrke og hvor meget alkohol der er i den enkelte vin, samt finesse.