Eltrucken – dit bæredygtige alternativ

Eltrucken – dit bæredygtige alternativ

Eltrucken kan være med til at afhjælpe (noget af din) klimafortvivlelse. Er du klimaaktivist? Eller måske bare almindeligt interesseret i klimaet (som de flest vel burde være efterhånden?) og nysgerrigt og måske endda en smule ængsteligt afventer de mulige tiltag, som skal være med til at løse denne store kommende krise (som måske forekommer så usynlig, at vi ikke rigtig lægger mærke til den, som den amerikanske film ”Don’t look up” noget så eftertrykkeligt viser med en storspillende Leonardo Di Caprio og Jennifer Lawrence i hovedrollerne). Det kan også være, at du med stor fortvivlelse og mismod beskuer fremtidens horisont. Eltrucken kan uanset hvad løfte dit humør en lille smule (uden den dog overhovedet skulle kunne løse hele problemet. Der skal nogle større strukturelle tiltag til). For eltrucken er et af transportbranchens tiltag, der på sigt kan være med til at formindske forbruget af CO2. Eltrucken ”kører” som sagt på el (deraf navnet), og da denne energikilde (eller i hvert fald på sigt kan blive det, hvis politikkerne får skabt nok incitament til at investere i grøn energi, så vi får aktiehajerne på Wall street med) er bæredygtig og klimavenlig, virker den til at være et bedre alternativ end dets fossilbrændstofdrevne og røgudspyende fætre, som er diesel- og benzingaffeltrucks. Eltrucken kan derfor være med til at skubbe klimaet i en lidt mere positiv retning.

Eltrucken – mange forskellige varianter

Eltrucken kunne man måske foranlediges til at tænke som værende kun en slags truck. Men dette er slet ikke tilfældet. Eltruck udgør betegnelsen for alle de forskellige eltrucks, som findes. Herunder findes der mange forskellige modeller. Både større og mindre. Her kunne jeg nævne nogle forskellige modeller. Bl.a. reachtrucken (den snilde og agile truck) kan man få i en el-version. For eltrucks er det dog fælles, at de alle har et batteri, der forsyner dem med den energi, som de har brug for, så de kan udføre deres respektive arbejder tilfredsstillende. For levere det kan de. Eltrucken kan sagtens performe og outputte det, den skal, hvis man altså benytter den korrekt. Hvis eltrucken bliver sat til at håndtere de opgaver, som er inden for dens ekspertise, vil den helt sikkert varetage dem til u.g og slange, kryds og bolle osv. Kort sagt: Det er en forbandet god maskine.

Eltrucken – få anskaffet et certifikat

Ligesom mange andre maskiner så kræver det et certifikat (læs: kørekort) for at kunne betjene denne maskine lovligt. Et certifikat sikrer nemlig, at de, der benytter sig af maskinen, rent faktisk ved, hvordan de skal håndtere den, så de i deres brug af denne ikke bliver til fare eller gene for andre. En arbejdsulykke er jo så tragisk. Så hvis du gerne vil prøve at benytte denne maskine, må du se at få anskaffet dig et certifikat (hvis du da ikke allerede har et. Hvad ved jeg mon? Du, min læser, fremstår nødvendigvis gådefuld for mig.), så du kan få muligheden for at afprøve denne maskine. Slutteligt vil jeg bare lige sige noget kort igen. Eltrucken er en forbandet god maskine.