Med et vildmarksbad kommer du tæt på naturen

At komme kontakt med naturen giver ro, og er en god måde a koble af på. Det kan du gøre med vildmarksbad, hvor der er stor mulighed for at slappe af i naturskønne omgivelser. Et vildmarksbad er både for mænd og kvinder.

Hvad er et vildmarksbad

Oprindeligt brugte man et vildmarksbad i, ja vildmarken. Altså som et sted hvor man kunne komme væk fra det civiliseret liv, og bare være sig selv i behagelige omgivelser. De senere år er det dog blevet populært at placere et vildmarksbad i eksempelvis baghaven, hvor der kan være udsigt til skov, en eng, bjerge eller måske ovenikøbet vand. På den måde er badet også lettere tilgængeligt, og kan benyttes oftere. Og det er balsam for sjælen at slappe af i et varmt vildmarksbad

 

Opvarmning

Et vildmarksbad er opvarmet hvilket er baggrunden for den store fornøjelse man kan få i de måske kolde omgivelser. De fleste af slagsen opvarmes via en brændeovn. Det er mest autentisk og tættere på naturen. Men der er også andre muligheder. For der findes nemlig løsninger med gasovne og elvarmer. Dette kræver dog strøm, og dermed er man ikke tæt på naturen mere. Til gengæld generer man ikke eventuelle naboer med røgudvikling.

 

Find det rette bad

Der er naturligvis en række parametre, du skal overveje, når du skal vælge det rette vildmarksbad til dit behov. Pladsen i badet er naturligvis et vigtigt element. Jo større du vælger, jo flere er der plads til, men til gengæld tager det længere tid at opvarme. Det gælder om at finde den rette balance. Desuden skal du vælge det rette materiale til tønden. Mange består af træ både på inder- og ydersiden, og det mest autentisk. Det er dog også muligt at få bad med indersiden beklædt med plastik. Dette giver en længere holdbarhed, og det er lettere at rengøre vildmarksbadet. Og så er der placeringen af brændeovnen. Du skal vælge, om den skal være placeret på indersiden eller ydersiden af tønden. Indvendig placering giver god og hurtig varme, men en placering på ydersiden giver mere plads i badet.

 

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at rengøre og vedligeholde sit vildmarksbad for at der ikke opstår revner i træet. Ved frostvejr skal det helst opbevares indenfor, og om sommeren må det ikke stå for længe med vand, da træet vil tørre ud. For at lette rengøringen er det en god ide at dække det til, når det ikke er i brug. Rengøringen af den indvendige del af badet foregår lettest med vand og sæbe, og skal forgå efter badet er tømt. Så kan du til gengæld også have dit vildmarksbad i rigtig mange år og få mange gode stunder.