Har du brug for arbejdsbriller?

Hvis du i løbet af en arbejdsdag arbejder på en computer – måske i flere timer – så kan du godt få brug for briller.

Skærmbriller reducerer risikoen for, at du overanstrenger dine øjne, når du kigger på computeren. Det kan medføre flere symptomer, som er ubehagelige og trættende. Derfor bør du bestemt få lavet dig et par skærmbriller, hvis du oplever træthed i og ved øjnene.

Det er vigtigt, at dine skærmbriller bliver lavet, så de passer 100 % til dit syn. Derfor bør du få lavet en synstest hos din lokale optiker, som herefter kan lave de perfekte briller til dig.

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller er særligt perfekte til brug foran en skærm. Det vil sige, at brilleglassene er tilpasset dit syn i netop den afstand, der typisk er imellem dine øjne og computeren. Det er en anden afstand en den, der for eksempel er til en bog eller til et fjernsyn. Derfor giver det god mening at få lavet et par individuelle skærmbriller.

Mange mennesker bruger briller til job, som er nogle andre end dem, de bruger almindeligvis. Det kan også være personer, der ellers slet ikke bruger briller. Afstanden til skærmen, den flimrende skærm og det meget læsestof betyder, at hovedparten af computerbruger har brug for briller.

Få lavet nogle individuelle skærmbriller

Dine skærmbriller skal være lavet, så de passer helt perfekt til dit syn og til dit ansigt. Du kan for eksempel have forskelligt syn på de to øjne, eller du kan have en bygningsfejl. Derfor vil dine nye briller kun passe helt perfekt til dig, hvis du får en professionel optiker til at måle og vurdere dit syn.

Desuden får du også mulighed for at afprøve nogle forskellige par briller. Så kan du i samråd med optikeren vurdere, hvilke brillestel der klæder dig bedst. Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan dine briller ser ud, og hvordan de ser ud på dig. Her er det rart selv at kunne prøve sig frem og at få professionel vejledning.

Briller kan være med til at ændre dit udseende, så derfor giver det god mening at vælge nogle, som gør noget godt for dit look.

Bestil gerne en tid hos optikeren med det samme. Så går der ikke så længe, inden dit syn og dit helbred får det bedre, når du er på arbejde. Så får du snart et par briller, der er gode for dit syn og din koncentration – samtidig med, at du ser godt ud.