Pas på dig selv og dit helbred – husk cykelhjelmen

Mange husker måske ikke lige cykelhjelmen, når de sætter sig op på cyklen om morgenen, eller måske ejer de slet ikke en, fordi de synes, den ikke ser smart ud, eller fordi den ødelægger ens frisure, når man tager den på. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig virkelig vigtigt at huske at bruge cykelhjelmen – og måske endda finde en, man synes er okay at have på både komfortmæssigt og udseendemæssigt.

Ikke alle hjelme er klodsende og grimme

Er du en af dem, der tænker, at du bestemt ikke skal cykle med cykelhjelm, fordi de ikke ser smarte ud? Måske er det en tanke, du skal lægge lidt bag dig og i stedet lede efter en cykelhjelm, der kan gå an. Det kan blandt andet være en helt neutral, sort hjelm eller en populær skaterhjelm, som man efterhånden ser flere og flere bruge som cykelhjelm. Det vigtigste er dog selvfølgelig, at du vælger en cykelhjelm, der er sikker og har en godkendt sikkerhedsstandard. Du kan eksempelvis prøve en mips cykelhjelm. Mips cykelhjelmene er udviklet af en svensk gruppe hjerneforskere, der har haft fokus på at udvikle en hjelm, der har yderligere fokus på at mindske skader ved uheld på cykel.

En god og pæn cykelhjelm behøver ikke være dyr

Er du i forvejen ikke helt fan af cykelhjelme, så er du nok heller ikke en af dem, der går ud og bruger flere hundrede kroner på en ny cykelhjelm. Heldigvis kan du sagtens få en billig cykelhjelm, der stadig ser fin ud og som har den nødvendige sikkerhed, der skal til. Cykelhjelmen behøver slet ikke koste specielt meget, og du kan sagtens slippe afsted med at købe en god cykelhjelm til et par hundrede kroner.