Går du op i bæredygtighed? Filibabba er vejen frem!

Bæredygtighed er vejen frem, hvis du spørger Filibabba. Det er få og simple ting, vi kan gøre i vores hverdag, som kan give os i mere bæredygtig livsstil. Hvis vi gerne ville sikre den fremtidige generation fra naturkatastrofer, er det nu vil skal slå til. Ved at købe bæredygtig sikre du, at forretningerne ikke brænder eller smider deres overskud af fx børneartikler i havet.

 

Filibabba er en af de eneste danske brands, som er GOTS-certificeret. Det sikre, at man som kunne ved, at ens bomuldstekstiler er produceret ordentligt hele vejen i værdikæden. GOTS sikre også, at fabriksarbejderne bliver behandlet ordentligt og, at fabrikkerne er hygiejniske. Man kan som kunde sikre at ens produkter ikke at lavet af børn, da GOTS ikke tillader børnearbejde.

 

Derfor burde du gå op i bæredygtighed?

Hvis du gerne vil sikre den fremtidig generation, bliver du nødt til at ændre simple ting i den hverdag. Ved at købe mere bæredygtigt sørger du for, at du ikke støtter brands, som enten brænder eller smider deres overskud af fx børneartikler i havet. Ved at købe fra Filibabba sikre du, at dine produkter er produceret ordentligt, og at fabriksarbejderne bliver behandlet godt.

  • Sikre den fremtidige generation: Hvis du gerne ville sikre den fremtidige generation af din familie, burde du nok begynde at tænke mere bæredygtigt. Der er så mange simple ting, man kan gøre i ens hverdag for at leve lidt mere bæredygtigt. Selvom det bare er en lille smule, man gør, kan det være, at man ville kunne inspirere andre, som kan inspirere andre.

Simple ting som at droppe plastik sugerør, ikke købe tøj i dårlig kvalitet, som du kun kan have på få gange og lad vær med at købe plastikposer.

  • Naturkatastrofer: Vi får flere og vildere naturkatastrofer på grund af den globale opvarmning. Det kan godt være vi i Danmark ikke mærker til dem, men det gør de i udlandet. Naturkatastrofer tager mange liv, hver gang de kommer. Ved at købe bæredygtigt sikre du, at de udleder så lidt co2 som muligt.
  • Overproduktion: Der er rigtig mange brands, som overproducere ting som fx tøj eller legetøj. Hvis forretningerne derefter ikke kan få solgt det, brænder de det eller smider det i havet. Hvis legetøjet bliver brændt udleder det co2 som giver global opvarmning, og hvis det bliver smidt i vandet, ødelægger det havlivet og danner plastik øer på størrelse med frankrig.

 

Hvad betyder det for mig som kunde at Filibabba er GOTS-certificeret?

Filibabba er som et af de eneste danske brands GOTS-certificeret. Det står for Global Organic Textile Standard og sætter fokus på økologi, bæredygtighed og social ansvarlighed. Som kunde sikre det, at dine bomuldstekstiler er produceret korrekt hele vejen igennem værdikæden. De sikre også, at fabrikarbejderne arbejder under ordntlige omstændigheder, og der er ordentlig hygiejne på fabrikken. Det er også et no- go at have børnearbejdere på fabrikkerne. Lige meget hvor deres produkter bliver produceret sørger de for, at de overholder ISO-standarderne.

For Filibabba er emballage mere end pap, der produceres i store mængder og derefter smides ud. Filibabba går ind for genanvendelse. Til deres interiør-luftballoner har de valgt en papkasse, som er af så god kvalitet, at den kan genbruges bagefter som opbevaring af fx legetøj.