Lav en personlig indretning

Vi kender det alle sammen: der er noget i ens hjem, som man ikke er synderligt glad for. Alligevel går man forbi det hver eneste dag uden at få gjort noget ved det. Måske er hele indretningen faktisk bare noget, man aldrig rigtig, altså sådan rigtigt, har fået taget sig sammen til at gøre noget ud af. Står du i den position, er her nogle gode råd og pointer.

Et hjem bør afspejle en person

Det virker let at sige, men det er altså rigtigt. Et hjem bør afspejle den person, der bor i hjemmet. Og selvom det ikke føles vigtigt, at de ting, der fylder dit hjem, ikke nødvendigvis passer dig helt perfekt, så vil det alligevel have en stor indflydelse på dig.

Hvis du hver dag går rundt og føler, bevidst eller ubevidst, en lille skævhed eller irritation eller utilpashed på grund af dit hjem, så vil det på sigt have mærkbare konsekvenser. Måske fører det til mindre selvtillid eller dårligere mentalt helbred, eller måske bare til dårligere motivationsevne.

I hvert fald er der ingen tvivl om, at når man har gæster, er det altid fedest, hvis man har et hjem, man kan være stolt af. Og den bedste måde at være stolt af et hjem på er, hvis man føler at det afspejler, hvem man er som person.

Den unikke indretning

Tænk over alle de mange produkter, møbler og looks, som er utroligt populære. Det kan selvfølgelig være, at netop disse ting afspejler en vis person helt perfekt. Men sandsynligvis er det bare noget, man vælger, fordi det er nemt og populært.

Derimod er der meget mere personlighed i at vælge noget fra et mindre firma. Noget, som du ikke ser så ofte. For eksempel fra et dansk møbelfirma som Eberhart, der skaber unikke møbler i høj kvalitet. På den måde kan du vælge nogle lækre møbler, som passer til dig, samtidig med at det er noget, der adskiller sig fra, hvad alle andre har i deres hjem.

Nu er det slet ikke for at sige, at de store møbelfabrikanter og -kæder ikke har god stil eller kvalitet. Men det er bare noget særligt, når man har en lille historie bag de ting, man har i sit hjem, og når man kan forklare for sig selv, hvorfor det er, man har valgt dem. Så er det slut med at ærgres en lille smule hver dag, når man går igennem sit eget hjem.