Sådan bliver du tilfreds med din boligindretning

Synes du, at det er svært at blive tilfreds med dit hjem? Det er helt naturligt, at man gerne vil have et hjem, som man kan være stolt af og føle sig komfortabel i. Dog er det ikke altid så simpelt, som det måske kan lyde. Heldigvis er der nogle tanker, du kan holde i baghovedet, der kan hjælpe dig på vej.

Gør det for din egen skyld

Du skal huske, at du ikke skal indrette dit hjem for dine gæsters skyld. Det er ikke dem, der bor der; det er dig. Hjemmets fire vægge udgør rammen for dit liv, så indretningen skal passe til dig. Du skal udtrykke dig selv igennem dine stilvalg, i stedet for blot at følge hvad der er moderne, eller hvad der står i boligmagasiner. Mennesker vil altid dømme hinanden; du vil aldrig kunne gøre alle tilfredse og enige, så du bør altid fokusere på at gøre dig selv tilfreds.

Vælg både funktion og udseende

Der er altid en smule debat om, hvorvidt man bør prioritere funktion eller udseende. Når det kommer til boligindretning, er det mere en balance end et valg. Du kan finde en smuk sofa, som er super ukomfortabel; den skal du ikke have. Du kan finde den blødeste sofa, som ser helt skrækkelig ud, og hvor udseendet ikke kan ændres; den skal du nok heller ikke have. Heldigvis findes der så mange forskellige muligheder inden for møbler og design i dag, at du sagtens vil kunne finde flotte sofaer, som også er rigtig behagelige at være i. Det ene behøver altså ikke at udelukke det andet.

Hav en rød tråd i indretningen

Hvis du er bange for, at din indretning kan blive for rodet eller for fragmenteret, kan det være en rigtig god idé at overveje, om du har en rød tråd igennem dine designvalg. Det kan være store ting, såsom om sofaerne og lænestolene er samme farve, stil og materiale eller ej, men det kan også være mindre ting, såsom om dine pynteting ikke passer sammen. Begge dele kan være forstyrrende, så det kan være smart at beslutte dig for en rød tråd eller en stil, inden du begynder at indrette.

Nyd dit hjem

Dit hjem skal være, du kan være dig selv, og på den måde vil dit hjem automatisk komme til at reflektere dig. Din personlighed vil smitte af på dit hjem, og det er præcis sådan, det skal være. Et personligt hjem er et charmerende hjem.